~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Ja blogeja siellä täällä

Blogeissamme Pietarin veljeksen kanssa on kuunneltu aiemmin samaa musiikkia samoina päivinä. Tänään identtisyys oli täydellinen: minäkin kävin Mäkkärissä. Tein moisen synnin viimeiksi 90-luvulla, ja tänään syyllistyin kaiken muun hyvän lisäksi niin sanottuihin taksareihin, eli en keksinyt tiskillä paniikissa mitään muuta sanottavaa kuin BigMac. Sitä sain, mitä tilasin. Tilaukseni oli ankea ja pahanmakuinen. Seuralainen ryhtyi kesken aterioinnin neuvottelemaan huutovolyymilla geeniperimänsä siirtämisestä eteenpäin niin suorasukaisia ilmaisuja käyttäen, että lähistöllä istuva herrasmies kääntyi kummastuneena iltapäivälehtensä katveesta katsomaan, kuka selän takana hihkuu.

Myönnän olevani syyllinen myös edellä viitatussa blogikirjoituksessa mainittuun lingvistiseen Big N' Tasty (huomioikaa oikea kirjoitusasu) oppiriitaan, joka jatkuu jo ties monetta vuotta. Tässä kohtaa tuen imperialistista Amerikkaa ihan siis niinku kybällä.

Mäkkärin jälkeen junailin päsiäisloamalle Karjalan kunnaille. Koko talven pihalla toimettomana seisoskellut urhea autoparkani hyrähti iloisesti käyntiin ensi yrityksellä, ja pian tuulisessa illassa nähtiin mustapukuinen hahmo kantamassa selvästi aseita muistuttavia kääröjä Toyotan takakonttiin. Hetkeä myöhemmin pihaan kaartoi salaperäinen Volvo, josta nousivat ulos salaperäinen tumma nainen ja huppariin pukeutunut, myös salaperäinen kaksimetrinen mies. Lukuisia tunteja myöhemmin mies kantoi samat aseita erehdyttävästi muistuttavat kääröt Volvoon ja ajoi pois. Laittomien aseiden kauppaa ehkä juuri SINUN kotikulmillasi? Poliisi-TV paikalle.

Asekaupat siis syntyivät, vaikka lupahakemuslomakkeiden täyttö olikin aluksi melkein ylivoimaista yhdelle tekn.yo:lle ja toiselle fil.maisterille. Ja niin tehtiin pala suomalaisen metsästyksen historiaa, vai miten se nyt menikään. Muisteltiin Balin-matkaa, syötiin kinkkupiirakkaa, höpistiin joutavia ja opittiin sekin, miten merisiilejä kannattaa tyhjentää.

Ei lainkaan turha päivä.

---------

Tänään soi Tarharyhmän Kotiin. Viimeistään saunan lauteilla se aina tulee, kotiin palannut olo, vaikka se oma ja oikea koti on jo vuosikaudet sijainnut jossain ihan muualla.