~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Extravert Intuitive Feeling Perceiving

No niin, hankalat ihmissuhteet -blogi muuttuu ensin matkakertomusblogiksi ja sitten arkielämänkuvausblogiksi. Kannatamme matkailua ja arkielämää, hankalat ihmissuhteet ovat passé.

Olin kaksi päivää Aulangolla kahdenkymmenenneljän satunnaisesti valitun hallinnonalani edustajan kanssa opiskelemassa työelämän vuorovaikutustaitoja. Koulutus jakautui melko tasaisesti akselille joutavanpäiväistä höpinää - oikeasti hyödyllistä, ajatuksia herättävää ja käytännön elämää helpottavaa tietoa. Ja tulipa taas kerran todettua, että sokeimpia omalle itselleen ovat yleensä ihmistieteiden edustajat.

Meidän piti kurssilla tehdä Myers-Briggs -persoonallisuustesti. Olen tehnyt sen aikaisemminkin, eikä minua lainkaan hämmästyttänyt, kun sain tulokseksi taas kerran ENFP:n. Olen siis ulospäinsuuntautunut enemmän kuin sisäänpäinkääntynyt, intuitiivinen enemmän kuin tosiasiasidonnainen, tunteva enemmän kuin ajatteleva ja yhden pisteen verran enemmän spontaani kuin järjestelmällinen. On kivaa tuntea itsensä aika hyvin.

Aulangon parasta antia oli kuitenkin itse Aulanko. Syöksyin välittömästi virallisen ohjelman päätyttyä pihalle ja juoksentelin pari tuntia pitkin kansallispuistoa, kiipesin näkötorniin, kävin katsomassa jäiden lähtöä ja joutsenia. Oli kamalan kevät, ja olin kamalan iloinen siitä, että oli.

Työpaikalla pääsi sitten tänään soveltamaan heti opittua käytännössä. Oi voi. Pakenin savuavista raunioista kotiin pesemään ikkunoita (niitä on tornikamarissa kokonaista yksi kappale) ja kuuntelemaan radiosta jalkapalloa. Sitä harrastettiin myös Kotkassa, Riiassa pestiin ikkunoita, Vallilassa suunniteltiin viikonloppurientoja, Pakilassa oltiin työyhteisöllisiä, Ruoholahdesta lähetettiin telkkariohjelmasuosituksia ja Lappeenrannassa ei vastattu puhelimeen. Kerrassaan seurallinen, yksin vietetty tornikamari-ilta siis.

---------

Tänään soi Azerbaidzhanin kansallislaulu. Kunniamaininta päivän Kaukasus-uutisoinnista menee Ilta-Sanomille, joiden urheilusivujen futispaketti alkoi reteästi kissankokoisin kirjaimin kirjoitetulla azerinkielisellä tervetulotoivotuksella. Ihan kiva idea, mutta toteutus hieman kärsi siitä että "Dobro pozhalovat" on venäjää.