~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Veturi, taksi, valtamerilaiva

Elämä on ollut aika liikennevälinepainotteista viime päivinä.

Eilen oli dilemma nimeltä paperi, joka sijaitsi yhdessä paikassa ja johon piti saada kolmen kolmessa eri paikassa sijaitsevan ihmisen allekirjoitus. Klo 18 mennessä, ehdoton takaraja. Tilanne ratkaistiin seuraavasti:

Henkilö A matkusti junalla pisteeseen A, haki sieltä paperin, toi sen raitiovaunulla pisteeseen B ja kirjoitti siellä siihen nimensä. Ja poistui ratikalla ja junalla takaisin sinne, mistä oli tullutkin. Ilman paperia.

Tämän jälkeen henkilö B, joka oli odotellut paperia pisteessä B kuin pikajuoksija viestikapulaa stadionin takasuoralla, otti paperin haltuunsa. Sitten hän tilasi taksin ja ajoi sillä yli kuntarajojen pisteeseen C, jossa viisaudenhammasleikkaustoipilas C odotteli teekupposen ja runebergintortun kanssa. Teenjuonnin ohessa henkilö C allekirjoitti paperin, jonka jälkeen käytiin vielä tovi intensiivistä idänpolitiikkakeskustelua.

Idänpolitiikan tultua käsitellyksi henkilö C tilasi henkilölle B taksin, jonka oli määrä kuljettaa henkilö B nyt jo kahdella allekirjoituksella varustetun paperin kera takaisin armaan pääkaupunkimme ytimeen pisteeseen A. Muistutamme hajamielisiä lukijoita siitä, että paperi oli siis alunperin noudettu pisteestä A. Siellä henkilö D oli luvannut päivystää kolmatta allekirjoitusta varten kuuteen asti illalla. Matkaan tuli kuitenkin mutka, kun taksikuski totesi Länsiväylällä koko keskustan liikenteen olevan auttamattomasti jumissa Pitkänsillan bussikolarin takia. Pikainen tilannearvio ja salamannopeaa päätöksentekoa: taksi jätti henkilön B papereineen Ruoholahteen, josta henkilö B sekä paperi matkustivat metrolla keskustaan, ehtivät kuin ehtivätkin ajoissa takaisin pisteeseen A, paperiin ilmestyi kolmannen allekirjoituksen lisäksi myös leima, henkilö B matkusti raitiovaunulla Stockan herkun kautta kotiinsa, vaihtoi vaatteet ja jatkoi bussilla viettämään iloista elämää hyvin suoritetun työrupeaman jälkeen.

Tänään on puolestaan käytetty iltapuhde hyödyksi suunnittelemalla optimaalisinta reititystä matkalle Helsinki-Pietari-Krasnojarsk-
Irkutsk-Baikal-järvi-Ulaanbaatar-Peking-Helsinki. Hankalaa puuhaa, kun vuorokaudet menevät tuhansien kilometrien matkalla sekaisin ja kukaan ei ole selvillä siitä, mitkä ajat ovat Moskovan aikaa ja mitkä jotain aivan muuta. Hauskaa oli, joka tapauksessa, kunnes lauma huutavia naisia poistui tyrmistyksen vallassa tornikamarista.

Vaihtoehtoiset tulevaisuuteni aiheuttavat päänvaivaa muillekin kuin itselleni.

---------

Tänään soi siis Ultra Bra. "Ihmiset ajavat toisiaan toisten luo."