~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

lauantaina, helmikuuta 03, 2007

Tällaista on ehkä olla nuori

Ikä suhteutettuna elämäntapoihin -teema on näemmä lempilapseni. Tämänpäiväinenkin epistola käsittelee sitä. Äiti sanoi puhelimessa, että aikuiseen toimintaan ei kuulu se, että ruoka on vielä kaupassa kun itsellä on jo nälkä. Tuolla mittarilla mitattuna en ole ainakaan yhtään aikuinen.

Kävin eilen keskustelua baarissaluuhaamisesta eri ikäkausina. Totesimme keskustelukumppanin kanssa yksissä tuumin, että emme toivoisi näkevämme itseämme enää viisikymppisinä notkumassa jossain Onnelassa viikonloppuisin. Näimme hieman myöhemmin kolmekymppiset itsemme notkumassa jossain Lostarissa valomerkkiin asti, enkä ollut ihan varma siitä, oliko baariin jonottaminen räntäsateessa enää kolmekymppisellekään soveliasta ajanvietettä. Tai ylipäänsä kenellekään. Lienee kuitenkin pääasia, ettei tarvitse yksinään luuhata, notkua tai jonottaa.

Tänään liian lyhyistä yöunista kärsivänä olen keskittynyt kuuntelemaan musiikkia. Havaitsin jännittävän yhtäläisyyden Eppu Normaalin Elämän tarkoituksen ja PMMP:n Kesäkaverit-biisin välillä. Molemmissa juodaan viinaa hyvässä seurassa, Eput tosin keskittyvät enemmänkin tappelemaan krapulapeikkojen kanssa kun taas PMMP kesäkavereineen menee Hiltoniin aamiaiselle ja sanoo vain höh kun väki paheksuu pelti kiinni olemista. Mutta on niissä paljon samaakin.

Vaikka se filosofinen totuus, että elämämme tarkoitus lienee murheen karkoitus. Ja että tärkeää on pitää vierellään ihmisiä, joille voi sanoa, että ole siinä lähellä ja ymmärrä minua. Vaikka vähän isommillakin kirjaimilla, jos ei tahdo muuten mennä jakeluun.

---------

Tänään soi noiden edellä mainittujen lisäksi The Crashin Sugared, musiikkivideona. Teemu Brunila määkii mielestäni ärsyttävästi, mutta biisin hienous kestää jopa määkimisen. Videokin on klassikko.