~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

torstaina, helmikuuta 15, 2007

Lauran lentomatka

Sain tänään kirjeen tädiltä, siltä samalta, joka ostaa aina Finlandia-palkitun kirjan nimpparilahjaksi. Kirjeessä oli valokuvia, kortti ja lisäksi pieni kirja, jonka nimi on Lauran lentomatka. Kirja on hyvin selvästi tarkoitettu ensimmäiselle lennolleen lähteville, alle kouluikäisille lapsille, ja kannessa on Laura joka vilkuttaa iloisesti nalle kainalossaan.

Tämä Laura lähtee huomisaamuna niin kauas, että on perillä vasta lauantain puolella. Siellä perillä on aurinkoa ja meri ja loma.

Tämä Laura jättää tänne työpaikan kaaoksen, liudan tekemättömiä töitä, lumen ja pakkasen ja pahan mielen. Ja aikoo tulla takaisin levänneenä, ruskettuneena ja hyväntuulisena. Tämä Laura tietää, että kun katsoo toiselta laidalta maailmaa, isotkin asiat näyttävät yleensä aika pieniltä. Välimatka auttaa moneen asiaan mutta varsinkin suhteellisuudentajun kalibroimiseen se on ehdottomasti paras konsti.

Tämä Laura on matkustanut lentokoneella jokusen kerran aiemminkin. Mutta silti, uutta hienoa kirjaani siteeraten: "Lauraa kutkuttaa mahasta."

---------

Tänään soi John Denverin Leaving on a Jetplane. Ihan parasta ilmailumusiikkia.