~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

torstaina, helmikuuta 08, 2007

Vuosipäivä

Jos etsii miestä, tulee pettymään, kun paljastuu, että löydetyssä yksilössä on poikaa reilusti yli puolet. Rakkausrunoista alkaa nähdä painajaisunia, viideltä aamulla huomaa kävelevänsä pitkin Helsinginkatua ja ajattelevansa itseään tainnoksiin - sellaisenakin kesäyönä, kun toinen kaipaa Laululiljaa ja toinen yrittää olla rikkomatta ensisijaisesti itseään.

Päiväkodin lapset eivät suostu lähtemään pois pihalta vaan ovat siellä taas vaikka niitä yrittäisi hätistää pois. Ei pysty nukkumaan kun sänky on tulessa, maailma pyörii ja Latviaankin eksyy. Ja radiorakkaus katoaa taivaalle aivan kuten ne ajatukset, mitä selän takana miettii vaikka kohdatessa kuinka hymyiltäisi.

Kun yhteiskunnan yksinäisin jätkä lupaa tehdä jotain silloin, kun kukaan muu ei siihen pysty, se tietää vain surua. Minä pyydän ettet aina huutaisi, sinä tiuskit ettet huutanutkaan, minä painan sinuun jälkeni ja hipsin katulampun alta tai grillijonosta vattupuskaan, sinä lohdutat mua vaikka uuvuttaa ja jaloissasi on pelkät hans...ikkaat.

Ja niin me oltiin Bonnie ja Clyde sekä Jekyll ja Hyde ja jos lyödään vielä kerran niin molemmat ihan varmasti tappaa toisensa. Vaikka me ei kuollakaan koskaan.

Kiitos meille meidän vuodesta.

---------

Tänään soi Olavi Uusivirran Kuningaskunta-elokuvaan tekemä kappale Ei oltu niinkuin muut. Koska ei olla oltu.