~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Voimahousut

Tapahtui eräänä päivänä jo monta monituista vuotta sitten, että eräs nimeltämainitsematon naishenkilö, kutsuttakoon häntä tässä vaikkapa äidikseni, värjäsi pesukoneessa kaikki puuterinväriset Sloggi-alusvaatteensa punaisiksi. Siis tahallaan värjäsi, sellaisella kaupasta ostettavalla värillä, ei sillä koneeseen-unohtui-vahingossa-yksi-punainen-sukka-ja-seuraavaksi-pesinkin-valkopyykkiä -tyylillä. Tempauksen tarkoituksena oli saada räväkkyyttä puuterinväriseen arkeen. Samalla nimeltämainitsematon äiti lanseerasi termin voimahousut, koska punaiset Sloggit jalassa tunsi olonsa huomattavasti puuterinvärisiä energisemmäksi.

Ostin itse taannoin Pietarissa asuessani kirkuvanpunaiset samettihousut, joita kutsutaan ystäväpiirissäni myös samalla hyväksi havaitulla nimellä. Ne ovat mainiot housut, istuvat persuksista täydellisesti ja niissä on jopa sopivan pitkät lahkeet, terveisin nimimerkki reisiluun pituus Suomen kärkipäätä. Housut kaivetaan nykyisin esiin kaapista silloin, kun kaivataan lisäpiristystä mustanharmaaseen garderobiarkeen.

Tänään on voimahousupäivä. Liikaa puheenjohtajuuskaronkkaa, keilailuläksiäisiä ja huonosti nukuttuja öitä tämän viikon tilinpäätöksessä. Punaisissa housuissa jaksaa, ja mielikin on iloinen.

---------

Tänään soi Scandinavian Music Groupin Onnellinen nainen:

"mulla on vain yksi huone
se ei ole kovin suuri
syön silloin kun tulee nälkä
yleensä aina samaa
ja juhlin liikaa jos mua huvittaa"