~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Eriparielämää

Minulla oli tänään mielenkiintoinen vanhojen koulukavereiden tapaamiskokemus. Ensin vietin aikaa kaksin yhden kanssa, sitten yhtä aikaa kahden kanssa, ja lopuksi vielä hetken kahdestaan sen toisen seurassa.

Koulukaveri ykkönen on ollut vuosia naimisissa, muuttanut juuri omakotitaloon 45 minuutin junamatkan päähän Helsingistä ja tukevasti raskaana. Koulukaveri kakkonen on kaltaiseni kantakaupungissa asuva lapseton sinkku. Koulukaveri ykkösen kanssa puhuttiin lapsista ja kummilapsista, äidiksi tulemisesta, junalla tehtävistä työmatkoista ja töistä. Molempien kanssa puhuttiin vanhoista kavereista, espanjan alkeiskursseista ja matkustamisesta. Jäätyämme kahden koulukaveri kakkosen kanssa aloimme puhua miehistä ja baareista.

Ei tästä niin hirveän monta vuotta ole, kun meillä kaikilla oli aika samanlaiset elämät. Nyt tuntuu, kuin sijaitsisimme eri planeetoilla.

Onneksi näissä asioissa on avaruusmatkailu keksitty.

---------

Tänään soi Jipun Enkelten kaupunki. Jos aamulla kuuluu korvalapuista kauniin hauraan äänen laulama "tänään on sinun päiväsi täällä loistaa", tuntee loistavansa iltaan asti.