~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Miehiä työssä

Kaikenlaiset kollektiiviset rengasoperaatiot liittyvät näemmä keväisiini nykyään. Tänään kipitimme töiden jälkeen urheiluliikkeeseen ja sieltä toiseen ostamaan polkupyörän rengasta, sitten kipitimme ympäri kaupunkia renkainemme, parkkeerasimme sen Café Esplanadiin, saimme seuraamme salskean renkaanvaihtoekspertin ja kipitimme erinomaisen akateemisia meisseli- ja kumijuttuja heitellen Eiraan suorittamaan itse operaatiota.

Olipa nautinnollista näinä nörttien ja muiden piipittäjien aikoina katsella, kuinka Mies Teki Fyysistä Työtä. Kolme assistenttia seurasi toimitusta henkeä pidätellen. Oltaisiin me toki osattu vaihtaa se pyöränrengas itsekin, mutta, kuten todettua, se olisi vienyt noin kymmenkertaisen ajan, vaatinut lukuisia painokelvottomia sanoja ja ehkä pari puhelua eri puolella Suomea sijaitseville isille. Näppärästi toimittu, siis. Mies palkittiin tornikamarissa pakastepitsalla ja limsapullolla, assistentit söivät jäätelöä, joivat siideriä ja kikattivat naisellisesti.

Päivän opetus: Maalaispojat, nuo katoavat luonnonvarat, ovat hyviä olemassa.

---------

Tänään soi Liiba Laaba Irinan uudelta levyltä. Vaikka renkaanvaihtospesialistia lainaten se onkin kohtuullisen tyhmä levyn nimi, on biisissä kuitenkin ajatusta: "Salaisuuksista tällaisissa asioissa ei perinteisesti seuraa kuin pahaa kaikille."

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hei.

Löysin blogisi kerran, kun googlasin Marimekon iloista takkia. Ihaistuin tapaasi käyttää kieltä ja aivan erilaiseen elämääsi kuin omani on. Luin ja luin - ja koukutuin.

Tämä teksti sai minut viimein astumaan pois piilostani. Muuta ei voi sanoa kuin että AAH. Tuo kaikki on niiin totta.

Aurinkoista kevättä!

Terveisin nuori nainen toiselta puolelta Suomea. Ei asu tornikamarissa, mutta näkee ikkunastaan meren.

4:51 ip.  
Blogger Laurakaisa said...

Kiitos kommentista! Jotenkin aina unohdan, että niinpä, joku ihan vieraskin saattaa osua vahingossa tornikamariin ja jäädä kyläilemään. Mutta siis tervetuloa, kiva kuulla että olet viihtynyt :)

7:56 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home