~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Hollitupa

Tornikamarista on jotenkin epähuomiossa tullut tällä viikolla varsinainen täyden palvelun majoitusliike. Reception palvelee 24 h vuorokaudessa, myös aamuviideltä saapuvat vieraat otetaan avosylin vastaan ja majoitetaan vaikka varapatjoille jos sängyssä ei ole enää tilaa. Särkylääkkeet kuuluvat hintaan, ja kolajuomat kans. Ja hotellissamme huoneet on luovutettava vasta sitten, kun jokainen vieras kykenee jälleen kävelemään omin jaloin.

Laupiaan samarialaisen majatalo. Hotelli Hollitupa.

Vaan olipa pikkujoulut. Pikkutoppi- ja hanskaeleganssi oli suorastaan tyrmäävä. Torttua, piparia ja kalliolaista kotipornoa vastapäisen talon ikkunasta. Hysteeristä menoa baarissa jos toisessakin, metrosta puhumattakaan. Syvällisiä elämänfilosofisia keskusteluja Big Brotherin (siis sen ihan oikean Big Brotherin) kanssa. Syvällisiä kanssaihmisen seläntakana-analysoimiskeskusteluja, joiden merkitystä vähentää hieman se, että kukaan osapuoli ei tunnu muistavan, kuka sanoi kenellekin mitä ja missä vaiheessa ja ennen kaikkea mitä sillä tarkoitti.

Tärkeintä on tietysti se, että sattuu ja tapahtuu.

---------

Tänään soi uusi tuttavuus, Jippu-nimisen artistin biisi nimeltä Piiloon. "Kirjoitit selkään mua aina rakastat, vaikka mä olen niin rikki ja sekaisin."