~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Pari suhdetta

Olin äsken vanhan rakkaan ystävän kanssa kahvilassa. Puhuimme ihmisten välisistä suhteista. Päädyimme ruotimaan entisiä ja nykyisiä suhteitamme erilaisiin ihmisiin, suhteenpoikasia, kuolleita suhteita, kuolleina syntyneitä suhteita. Ja lopulta surkuhupaisa loppurepliikki: "Se yksi oli ihan potentiaalinen, muistatko, kunnes kuulin, että se oli sun entisen poikaystävän entisen tyttöystävän entinen poikaystävä ja ihan totaalinen mental case."

Masentavaa.

Mutta ei yksinkään ole hyvä. Ja siksi on valmis joskus tekemään hyvin suuria tyhmyyksiä. Tyytymään vähempään kuin kenenkään pitäisi tyytyä. Sietämään liian paljon sellaista, mitä kenenkään ei pitäisi yhtään sietää. Selittämään sellaistakin, minkä pitäisi olla itsestäänselvää: että "haluatko, että jätän sinut" on ihan yhtä älyvapaa kysymys kuin vaikka "haluatko, että leikkaan korvasi irti". Ei ole inhimillistä haluta asioita, jotka tekevät kipeää. Sellaista ei voi haluta, vaikka haluaisikin voida.

Mutta kaikkeen voi sopeutua. Ilman toista ihmistä voi oppia elämään, ihan yhtä varmasti kuin ilman korvaakin voi elää. Jos ei ole vaihtoehtoja.

---------

Tänäänkin soi Stella. "Jos nyt jo päätät lähteä, niin lupaa ettet taaksesi katso. En kestäisi vaan saapuisin sun luoksesi taas uudestaan." Päätä sinä, kun minä en siihen pysty.

1 Comments:

Blogger Vagabonda. said...

Lakataan yrittämästä väkisin. Kyllä ne asiat ajallaan järjestyy. Kuten itse sanoit, maailmassa on NORMAALEJA, kivoja miehiäkin jäljellä ja paras todistus ollaan me itse!

8:49 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home