~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

maanantaina, elokuuta 07, 2006

Kesälomapäivä, numero yksi

Tiedäntiedäntiedän. Kaukasus-raportoinnin jatkoa odotetaan siellä sun täällä kuin kuuta nousevaa. Malttakaa, sielut, aikamme on kallis. Kyllä se jatkuu. Ehkä jo huomenna.

Nyt aion kuitenkin raportoida ensimmäisestä kesälomapäivästäni. Se oli hyvä päivä. Tulin junalla lapsuusmaisemiin enkä joutunut lasten leikkipaikan välittömään läheisyyteen. (Yleensä aina joudun, ja mitä enemmän haluaisin nukkua/lukea/kirjoittaa rauhassa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä matkustavat lapset ovat kovaäänisiä häirikköriiviöitä jotka paiskovat eväitä, leluja ja toisiaan ympäri vaunuosastoa.) Eteläkarjalainen kesälomasää oli täydellisen miellyttävä Kaukasuksen paahteen jälkeen. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa jalkahoidossa ja käytin tammikuussa synttärilahjaksi saamani lahjakortin vain 7 vuorokautta sen voimassaolon päättymisen jälkeen. (Jalkahoito oli siedettävää, vaikka en siedäkään kynsilakkaa varpaankynsissä. Yäk.) Ostin kengät 12,90 eurolla ja venäläinen myyjä luuli minua maannaisekseen ja suostui kommunikoimaan kanssani ainoastaan äidinkielellään. Tervetuloa itärajalle. Jonkinlaisena meriittinä voitaneen pitää sitä, että hän oli ostotapahtuman loppuun asti siinä vakaassa uskossa, että minä todella OLEN venäläinen. (Ostin myös täysin tarpeettomat valkoiset verkkarit, eri kaupasta tosin, ja eksoottisesti suomen kielellä.) Söin hyvän savulohta, perunoita ja porkkanamuhennosta sekä köyhiä ritareita -illallisen ja kuuntelin samalla sijoitusneuvontaluentoa. (Eilen annoin itse ad hoc -sijoitusneuvontaa, jonka allekirjoitan edelleen tämäniltaisen ja varsin asiantuntevan sijoitusneuvontaluennon jälkeenkin. Ts. miksi jättää törsäämättä tänään kun huomenna voit olla kuollut.) Päätin jättää edelleen omistusasunnon ostamatta. Illan päätteeksi massamurhasimme muurahaisia koko suvun voimin, koska ne meinasivat pistellä suihinsa erään omistusasunnon.

Nyt on saunan jälkeinen raukeus ja miellyttävä tietoisuus edessä olevista lomaviikoista. Siis kyl tää elämä on joskus NIIN siistii.

---------

Tänään soi sisäänrakennetuissa korvalappustereoissa Jaakko Tepon Tuupovaaran yössä. Terveisiä murteellisten laulujen maasta, vaimitensenytoli.