~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Kamera käy!

Jo silloin, kun lumi oli vielä maassa, julistin tämän nyt käsillä olevan Kesäksi Jolloin Kokeillaan Kaikenlaista. Teemaan liittyen olin tänään avustajana uuden kotimaisen elokuvan kuvauksissa. Se oli kokemus vertaansa vailla. Voi hyvinkin olla, että se kohtaus, jossa esiinnyn, leikataan pois valmiista elokuvasta, mutta se ei loppujen lopuksi olekaan olennaista. Olennaista oli nähdä, miten uutta kotimaista elokuvaa tehdään.

Opin mm. sen, että tuon Kamera käy -komennon jälkeen tulee vielä kovaan ääneen huudettu OLKAA HYVÄ ja vasta sen jälkeen alkaa tapahtua. Minun piti huudon jälkeen laskea hitaasti kolmeen ja kävellä sen jälkeen hitaahkosti käytävän poikki, kääntyä kannoillani, odottaa naispääosan esittäjän saapumista näköetäisyydelle ja kävellä sen jälkeen uudestaan mutta ripeämmin käytävän poikki takaisin sinne, mistä olin tullutkin. Tämä kaikki sairaanhoitajaksi pukeutuneena. Homma toistettiin lukuisia kertoja harjoituksissa ja sen jälkeen se kuvattiin kolme kertaa. Melko yksinkertainen suoritus normaaliin päivätyöhön verrattuna, ja sain vielä palkkioksi vähän rahaa ja voileipiä. Käytävän poikki kävelyn lisäksi elokuvantekoon tuntui liittyvän runsaasti odottelua ja sekavaa sinne tänne säntäilyä. Mutta kiinnostavaa se kaikki toki oli. Sitäpaitsi Suden vuosi on hyvä kirja, toivottavasti se saa arvoisensa elokuvan.

Siis kaikenlaista voi, pitää ja kannattaa kokeilla. Pöhköimmistäkin ideoista saattaa kehkeytyä mielenkiintoisia aamupäiviä Tilkan käytävillä.

---------

Mitenkään tähän edelliseen liittymättä tänään soi Reamonn-nimisen bändin taannoinen radiohitti Supergirl. Koska Supergirls don't cry, they just fly.