~Tornikamarin tarinoita~

Aristokraattisen tasokkaan, suulaan ja vihaisen naisen kertomuksia satavuotiaan kivitalon viidennestä kerroksesta.

Nimi: Laurakaisa
Sijainti: Helsinki, Finland


Vaimo, tytär, isosisko ja täti. Karjalainen. Stadilainen. Kesämökkiläinen. Aikuiskokelas.

Asiantuntija - loistava titteli ihmiselle, joka ei osaa eikä ainakaan halua olla koskaan väärässä.

Maailmaa on parasta määritellä kirjoittamalla ja naisella on oltava oma huone.

perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Rutto

Tuokiokuva vajaan kymmenen vuoden takaa: 49-vuotiaan perheenisän hautajaiset, arkun äärellä vainajan kaksi kaunista lasta. Ja molempien ylähuulta koristaa kahden euron kolikon kokoinen, visvainen rupi.

Yskänrokko eli huuliherpes. Oma pettämätön stressi-indikaattorini, joka ilmestyy riemukseni aina kun sielu tai ruumis tai molemmat ovat jostain syystä kolhuilla ja puolustuskyky ruttoa vastaan alentunut. Jos joskus menen naimisiin, sen täytyy tapahtua ruokatunnilla maistraatissa, koska mikä tahansa spektaakkelinomainen häähärdelli saisi ruton takuulla riehaantumaan. Enkä halua olla mikään herpesmorsian.

Kun nyt katson peiliin, ylä- SEKÄ alahuultani koristaa noin kahden euron kolikon kokoinen, visvainen rupi. Sinänsä ihan mitättömästä syystä: olen vain vaihtamassa työpaikkaa noin 90 astetta nykyistä haasteellisempaan, muuttamassa ulkomaille sekä lähtemässä matkalle jonka suurin osa ihmisistä tekee vain kerran elämässään ja aika harva sittenkään. Tähän kehikkoon lisätään vielä aimo annos suuria ihmissuhdetoiveita ja saman lajin katkeria pettymyksiä ja muutamia pienempiä sattumuksia. Voilá. Vaihdetaanko elämiä?

---------

Tänään soi Jonna Tervomaan biisi nimeltä Regina Linnanheimo. Olisiko tässäkin parempi loppu?